WATER ISSUES ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την διάβρωση;

Η τρηματική διάβρωση στις σωληνώσεις, δημιουργείται από σταδιακή εναπόθεση αιωρούμενων σωματιδίων που μεταφέρονται από το νερό, στις εσωτερικές επιφάνειες των σωλήνων. Τα σωματίδια αυτά, γνωστά και ως αιωρήματα, είναι πολλές φορές ορατά ακόμη και με γυμνό μάτι και δίνουν την εντύπωση ότι το νερό είναι αδιαφανές (θολό). Προέρχονται από το περιβάλλον (άμμος, χώμα) ή από τη μεταφορά του νερού (π.χ. σκουριά από παλαιό ή ασυντήρητο δίκτυο ύδρευσης). Οι εναποθέσεις τέτοιων αιωρημάτων, όχι μόνο απειλούν το υδραυλικό δίκτυο με διάβρωση, αλλά δημιουργούν και υπόβαθρο για την ανάπτυξη βακτηριδίων.

 

[image]

 

Η διάβρωση αυτού του τύπου είναι ηλεκτροχημικό φαινόμενο που πλήττει τις σωληνώσεις (σιδηροσωλήνες, χαλκοσωλήνες κ.λπ.) και τα μεταλλικά μέρη υδραυλικού ή μηχανολογικού εξοπλισμού. Εξελίσσεται αργά, φθείροντας τις εσωτερικές τους επιφάνειες. Ιδιαίτερα ευάλωτοι στην τρηματική διάβρωση, είναι οι επιμεταλλωμένοι σωλήνες (από ανοξείδωτο χάλυβα, επιχρωμιωμένοι, επινικελωμένοι, από κράματα αλουμινίου κ.λπ.). Όταν η διάβρωση προχωρήσει αρκετά, εμφανίζονται στίγματα στην εξωτερική επιφάνεια του σωλήνα, που σύντομα εξελίσσονται σε τρύπες, προκαλώντας διαρροή νερού και εμφάνιση υγρασίας στα σημεία από όπου διέρχονται οι σωληνώσεις.

 

[image] 

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς του νερού έχουν – στο μεγαλύτερο μήκος τους – ηλικία πολλών δεκαετιών. Έτσι, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εμφάνιση υψηλών συγκεντρώσεων αιωρημάτων στο νερό, που οφείλονται είτε στη γήρανση του ίδιου τους του υλικού, είτε στις συχνές επεμβάσεις των συνεργείων συντήρησης.

Για την αποφυγή του φαινομένου αυτού, είναι απαραίτητο να τοποθετούνται εξαρχής φίλτρα αιωρημάτων στην κεντρική παροχή κάθε υδραυλικής εγκατάστασης. Ακόμη όμως και εκ των υστέρων, η παρεμβολή ενός τέτοιου φίλτρου περιορίζει την εξέλιξη της διάβρωσης. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα κεντρικά φίλτρα σε κτίρια επιβάλλονται νομοθετικά και οι σχετικές προδιαγραφές DIN ορίζουν ως ελάχιστη ικανότητα φίλτρανσης τα 100μm. Αυτό σημαίνει ότι αιωρούμενα σωματίδια μεγαλύτερα των 100μm δεν εισέρχονται στις κτιριακές τους υποδομές.

Η BWT διαθέτει μία μεγάλη γκάμα φίλτρων κεντρικής παροχής που πληρούν αυτές, ή ακόμα αυστηρότερες προδιαγραφές. Τα αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα της BWT καλύπτουν τόσο οικιακές, όσο και επαγγελματικές / βιομηχανικές εφαρμογές. Διαφέρουν ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους (χειροκίνητη ή αυτόματη), το μέγεθος και την ικανότητα φίλτρανσης της σήτας τους, την παροχή νερού που είναι σε θέση να επεξεργαστούν και τον τρόπο σύνδεσής τους στο δίκτυο. Διακρίνονται για την υψηλή αντοχή των υλικών κατασκευής τους, το χαμηλό λειτουργικό κόστος και την αξιοπιστία τους.

ΦIΛΤΡAΝΣH ΦIΛΤΡAΝΣH
ΦIΛΤΡAΝΣH
Η πρωταρχική προστασία
για την υγεία σας και την άρτια
λειτουργία του δικτύου σας.
ΠΡOΣΤAΣIA AΠO AΛAΤA ΠΡOΣΤAΣIA AΠO AΛAΤA
ΠΡOΣΤAΣIA AΠO AΛAΤA
Φροντίδα για διαρκή απαλότητα
και αποτελεσματική προστασία
του εξοπλισμού σας.
ΔOΣOΜEΤΡHΣH ΔOΣOΜEΤΡHΣH
ΔOΣOΜEΤΡHΣH
Η βέλτιστη λύση
για την προστασία των σωληνώσεων
από διάβρωση και άλατα.
Σχετικά προϊόντα
Δείτε προϊόντα και τεχνολογίες και επιλέξτε λύση στα θέματα νερού που σας απασχολούν.
Αξίζει να δείτε
Σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές γύρω από θέματα σχετικά με το νερό
που σας αφορούν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΙΓΟΤΕΡΑ
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
9 π.μ. - 6 μ.μ.
Επικοινωνήστε μαζί μας 210 92 11 600
Εγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε
το newsletter μας και να μαθαίνετε πρώτοι
όλα τα νέα και τις ειδικές προσφορές μας.