5 τρόποι για να πίνει το παιδί σας περισσότερο νερό

Το μωρό σας τρώει κρέμα με φρούτα αλλά με τίποτα δεν πίνει νερό;

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί τα μωρά θέλουν λίγο χρόνο για να συνηθίσουν τις αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες. Μόλις όμως καταλάβουν ότι το νερό ξεδιψάει, το πίνουν με μεγαλύτερη ευκολία!

Επειδή όμως τα παιδιά παρουσιάζουν ιδιορρυθμίες και ιδιοτροπίες στη διατροφή τους καθώς σε αυτές τις ηλικίες εκφράζουν την ατομικότητα και την προσωπικότητά τους καλό είναι να τα βοηθάμε λίγο.

Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές καλές πρακτικές, που θα σας δώσουν ιδέες για να αντιμετωπίσετε την όποια άρνηση του μικρού σας σχετικά με το νερό:

 

1. Το νερό να είναι προσβάσιμο. Να έχετε πάντα ένα παγούρι με νερό στις εξόδους σας. Ειδικά το καλοκαίρι φροντίστε να συνοδεύετε το πακέτο κολατσιού με δροσερό νερό. Αφήνετε επίσης ένα ποτήρι νερό σε προσβάσιμο σημείο, στο χώρο δραστηριότητας του παιδιού σας.

 

2. Περιορίστε τις επιλογές. Μην διατηρείτε στο σπίτι χυμούς ή ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αντί γι`αυτά φροντίστε να προσφέρετε γάλα, φυσικούς χυμούς και δροσερό νερό.

 

3. Αν, παρόλα αυτά κάποιες φορές, σας ζητούν ζαχαρούχους χυμούς, μπορείτε να τους αραιώνετε για μικρό χρονικό διάστημα και μετά αρχίστε να τους αντικαθιστάτε με σκέτο νερό ή φρέσκους χυμούς.

 

4. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να πίνουν νερό όταν αθλούνται.

 

5. Κάντε το διασκεδαστικό. Σερβίρετε σκέτο νερό σε διακοσμητικές κανάτες. Προσθέστε φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού ή δυόσμου για γεύση και παγάκια για να διατηρείται πολύ δροσερό. Προσφέρετε στα παιδιά νερό σε ειδικό κύπελο ή με καλαμάκι.

 

Πηγές

Nutrition.org.uk

HealthyKids.nsw.gov.au

Infokids.gr

Σχετικά προϊόντα
Ενημερωθείτε για τις βέλτιστες επιλογές που μπορείτε να έχετε
σχετικά με τις επαγγελματικές σας ανάγκες.
Αξίζει να δείτε
Σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές γύρω από θέματα σχετικά με το νερό
που σας αφορούν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΛΙΓΟΤΕΡΑ
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
9 π.μ. - 6 μ.μ.
Επικοινωνήστε μαζί μας 210 92 11 600
Εγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε
το newsletter μας και να μαθαίνετε πρώτοι
όλα τα νέα και τις ειδικές προσφορές μας.